“Bij Horecabier ben je vrij om af te nemen wat je wilt, er is geen contract of afnameverplichting”

Thomas Visser, eigenaar van Vica Verhuur

Vica Verhuur Westeinder bier

Westeinder Premium Pilsner: plaatselijk biertje met steeds groter bereik

“Wij wilden een lekker, plaatselijk biertje leveren dat herkenbaar is voor Aalsmeerders en mensen uit de omliggende regio. Maar inmiddels hebben ook klanten buiten deze kring door dat ons Westeinder Premium Pilsner een heel smakelijk biertje is: we leveren steeds vaker in Amsterdam en aan de regio Schiphol. Goed bier voor een nette prijs!” Thomas Visser is samen met Sam Carpay eigenaar van Vica Verhuur in Aalsmeer. Ze leveren feestbenodigdheden en een drankassortiment, waaronder hun eigen bier.

“Sam en ik zijn al heel lang vrienden. We zijn daarnaast fervent bierdrinkers, echte liefhebbers. Op een gegeven moment zijn we feesten gaan organiseren en regelden we ook voor anderen feestbenodigdheden via de plaatselijke slijter. Toen ontstond het idee voor een eigen feestverhuurbedrijf. Inmiddels groeien we zo hard dat we ons volledig op Vica Verhuur gaan richten.”

Westeinder Premium Pilsner glas Westeinder Premium Pilsner tap glas

Op de kaart

Tijdens de zoektocht naar leveranciers ontmoetten de twee Horecabier. “We zijn enorm blij met de samenwerking. Horecabier is echt een professionele partij met een groot netwerk, dat heb je als startend merk nog niet opgebouwd. Westeinder Premium staat nu echt sterk op de kaart. We hebben een eigen logo en glazen, viltjes en tapknoppen en dat alles binnen een paar weken. Ze leveren zelfs klanten aan!” Horecabier levert namelijk alleen aan bedrijven maar krijgt regelmatig particuliere aanvragen. “Die verwijzen ze naar ons. Wij leveren al vaten vanaf 20 liter, dus ook kleine klanten kunnen bij ons terecht.”

Heel groot pluspunt van de samenwerking met Horecabier is het ontbreken van een vast contract, aldus Thomas. “Bij grote leveranciers betaal je niet alleen veel meer dan voor Horecabier, je zit ook aan allerlei contracten en afnameverplichtingen vast. Bij Horecabier ben je vrij om af te nemen wat je wilt. Het bier is echt goed, het is alleen niet zo’n bekende naam. Maar die maak je zelf!”

Vica_Verhuur_Westeinder_Glas

Steady prijs

Juist kleinere ondernemers raadt Thomas aan met Horecabier een eigen biermerk op te zetten. “De investering an sich is laag. Kies een naam of een link waar je gasten affiniteit mee hebben, geef het wat tijd om naamsbekendheid op te bouwen. Uiteindelijk kun je een lekker, fris bier aanbieden voor een goede prijs. Alles wordt duurder, maar de Horecabierprijs is redelijk steady. Probeer het!”

Vica Verhuur groeit, de twee hebben de ambitie om nog veel groter te worden. “We zijn een van de weinige bedrijven die vanaf kleine hoeveelheden bier leveren aan particulieren, ver onder de prijzen van de grote leveranciers. Bovendien brengen en halen we alles op, in onze regio zelfs gratis, en als het moet ook per boot op de Westeinderplassen. In de toekomst willen we naast pilsner ook speciaalbier gaan bieden. Horecabier gaat straks echt merken dat onze klantenkring zich uitbreidt!”

Geïnteresseerd in een biermerk voor uw onderneming?

“Als vereniging met veel vrijwilligers is het fijn dat we een vriendelijke bierprijs kunnen vragen”

Cees Broer, bestuurslid van Watersportvereniging IJsselmonde

“Wij willen als restaurant op de kaart staan. Horecabier heeft ons geholpen om die beleving vorm te geven”

Bas en Geert Werkman, eigenaren Tapasrestaurant Chillz

Toon alle referenten
Group 5
Bier in je mailbox!

Onze bierbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte en maak kans op een 20 liter fust Horecabier!

Fill 1
whatsAppIcon