“Wij willen als restaurant op de kaart staan. Horecabier heeft ons geholpen om die beleving vorm te geven”

Bas en Geert Werkman, eigenaren Tapasrestaurant Chillz

CHILLZ

Chillz-bier: Lekker biertje dat naadloos past bij de Chillz-uitstraling

“We zochten een lekker biertje dat past bij onze uitstraling, dat helpt onze restaurantbeleving vorm te geven. We zijn meer dan blij met het eindresultaat!” Samen met zijn compagnon Bas bestiert Geert Werkman tapasrestaurant Chillz in een van de beroemde werfkelders aan de Oudegracht in Utrecht.

“Chillz is een restaurant met een moderne, frisse uitstraling. Je kunt hier lekker tafelen, loungen, cocktails drinken en genieten van kleine gerechtjes met een knipoog naar andere culturen. We zochten een biertje dat past bij onze uitstraling. Dat is met Horecabier onder onze eigen naam beslist gelukt!”

Chillz-bier glas tap Chillz-bier glas

Zoektocht naar een passende bierpartner

Ruim een jaar geleden opende Chillz haar deuren. Aan de samenwerking met Horecabier ging een zoektocht vooraf naar een geschikte bierleverancier. “We hebben verschillende aanbieders onderzocht, waaronder de grote brouwerijen. Maar we merkten dat wij, als klein restaurant, niet echt de aandacht kregen die we zochten, die gaat voornamelijk naar ‘de grote vissen’. Mijn ervaring is dat er veel marketingjongens werken zonder enige horecaervaring, die zoveel mogelijk willen verkopen en niet meedenken met ondernemers. Vaak zit je vast aan een jarenlang contract en ben je verplicht bepaalde hoeveelheden af te nemen. Bovendien lijkt het of je veel gratis krijgt, maar uiteindelijk betaal je alle extra’s zelf.”

Ander nadeel is de uitstraling van de bekende merken, aldus Geert. “De grote brouwers willen binnen jouw zaak hun gezicht laten zien. Dat draagt in ons geval niets bij, tenslotte is Chillz een restaurant en geen café. Het draait hier in de eerste plaats om lekker eten. Het bier dat je serveert moet daarbij passen, een bijdrage leveren aan je restaurantbeleving.”

Glas_Chillz logo

Blij met Horecabier

Uiteindelijk kwamen de twee terecht bij Horecabier. “We zijn ontzettend blij met het Horecabier-concept. De samenwerking is heel goed. Joost heeft veel tijd in ons geïnvesteerd, hij luistert écht en denkt mee. Hij begrijpt waar het in de kleinere horeca om draait. In tegenstelling tot andere bierleveranciers heeft Horecabier ons verder geholpen. Bovendien zijn de biertjes erg lekker en kwalitatief heel goed, ze doen niet onder voor de bekendere namen. Tel daarbij op dat de prijs een stuk vriendelijker is. Niet onbelangrijk, in deze tijd waarin onze gasten daar meer op letten. Bovendien behouden we bij Horecabier onze onafhankelijkheid: je zit nergens aan vast. Horecabier past goed bij ons.”

Chillz-bier glas

“Lekker ‘doordrinkbaar’ biertje

Chillz tapt Horecabier Goud, Zilver, weizen en tripel. Eventueel komt hier bockbier bij. “Onze gasten zijn blij: er is nog nooit een klacht geweest, mensen vinden het sympathiek dat wij ons eigen bier serveren in plaats van de bekende merken. Horecabier levert lekkere, ‘doordrinkbare’ biertjes die in de smaak vallen bij een grote groep bierliefhebbers. Voor ondernemers dus een veilige keuze, Horecabieren staan met gemak rechtop tussen alle anderen.” Hij raadt collega’s dan ook zeker aan om met Horecabier samen te werken. “Van een investering is eigenlijk geen sprake. Doordat Horecabier zo meedenkt en de opmaak van glazen, viltjes en andere zaken op zich neemt, hebben zij ons veel tijd bespaard. Bovendien was het een heel leuk proces!”

Geïnteresseerd in een biermerk voor uw onderneming?
“Horecabier is kostentechnisch heel aantrekkelijk, de service is uitstekend en je hebt als ondernemer alle vrijheid. Een aanrader!”

Emma Buis, beheerder van Kasteel Radboud

“We verkopen nu veel meer bier dan toen we nog een bekend merk tapten. Jutterbier valt in de smaak!”

Nick Huijben, Brasserie De Jutter

Toon alle referenten
Group 5
Bier in je mailbox!

Onze bierbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte en maak kans op een 20 liter fust Horecabier!

Fill 1
whatsAppIcon