Evenementen bier, bestaat dat echt?

In het algemeen wordt met evenementen bier bedoeld bier waar minder alcohol in zit. Maar bestaat dit nu echt? Natuurlijk bestaan er bieren met minder alcohol, sterker nog er is een trend gaande dat er steeds meer bieren op de markt komen die minder alcohol bevatten. Horecabier.nl verkoopt Horecabier Zilver dat ook minder alcohol bevat. De vraag naar bieren met minder alcohol of alcohol vrij stijgt enorm de laatste jaren.

Kun je bier aanlengen met water?

evenementen bierJa, dat kan! Je kunt bier vermengen met water of “spa-rood” en dan zakt het alcohol percentage. Dit gebeurt op grote schaal in grote brouwerijen. Ze noemen dit “High Gravity Brewing”. De brouwerijen brouwen dan een zwaarder bier dan normaal met bijvoorbeeld 8-10 vol.% alcohol en mengen daar water bij zodat ze weer rond de 5 vol.% alcohol uitkomen. Het voordeel hiervan is dat je je brouw capaciteit vergroot en je kunt op energie besparen. (mits je het toegevoegde water niet verwarmt). Maar is dit dan evenementen bier?

Er zijn diverse onderzoeken en artikelen geschreven over evenementen bier maar het lijkt erop dat het een mythe zal blijven. Uit de onderzoeken is nooit hard bewijs gekomen dat er op festivals of evenementen bewust bier wordt geschonken met minder alcohol. Ook de grote brouwerijen ontkennen dit met klem.

Waarom minder snel dronken op festivals of evenementen?

Hier is geen echte verklaring voor, wellicht zijn we in een goede stemming, eten we goed of stellen we er ons mentaal op in om een weekend los te gaan. Dit fenomeen zie je ook op vakanties waar je ook veel beter tegen alcohol of minder slaap lijkt te kunnen.

We kunnen het ook positief bekijken! Omdat het lijkt dat we beter tegen de alcohol bestand zijn op festivals en evenementen kunnen we er ook langer en beter van genieten!


Bier met minder alcohol bestellen?

Bereken uw voordeel zelf: Besparingsmeter

Wilt u weten hoeveel u kunt besparen als u overstapt naar horecabier? Wij hebben voor u een rekenmodel ontwikkeld dat de opbrengst van overstap naar Horecabier uitrekent aan de hand van uw gegevens.


  Besparingsmeter

  Direct bestellen?