“Een aanrader voor wie kan rekenen”

Coen van Eck, Eigenaar van restaurant De Koperen Tuin

Coen van Eck, eigenaar van restaurant en populaire trouwlocatie De Koperen Tuin, doet graag wat terug voor Leeuwarden. Waar hij met zijn zaak mag genieten van de rijke geschiedenis van de stad, biedt hij een bier aan dat deze historie reflecteert.

“We begonnen hier met de bieren van grote merken, maar er waren vaak problemen, met name met de merchandise. De concerns worden te groot, waardoor ze alleen nog maar letten op afzet. Hoe de omzet tot stand komt, interesseert ze steeds minder. Je merkt bij Horecabier dat er simpelweg meer snelheid in zit. Je krijgt altijd vlot antwoord van ze.”

“Prijstechnisch is Horecabier heel interessant. Daarnaast is de kwaliteit goed. We werken al een aantal jaar met grote festivals met dit bier. De reacties zijn positief; als het een heel afwijkende smaak zou hebben, zou je gezeur krijgen, en dat is niet het geval.”

 

“We eren de geschiedenis van de stad middels speciaalbieren met historische namen”

“Naast het pils van Horecabier schenken we ook de Meu Blond en Casimir Weizen, beide een knipoog naar het verleden van de Friese hoofdstad. Zo is de laatste vernoemd naar de voormalige stadhouder. Op die manier kunnen we wat geschiedenis eren in ons café en ook iets teruggeven aan Leeuwarden als stad.”

“Of ik het bier aan concullega’s zou aanraden? Als ze kunnen rekenen, wel. Onze contracten liepen af, en we hebben jarenlang samengewerkt met grote brouwerijen. Maar op een gegeven moment is dat klaar. Het is een simpele rekensom. We krijgen van de grote brouwerijen een flinke bonus aan het einde van het jaar, maar als je de prijzen van Horecabier doorrekent, scheelt het ons alsnog enkele duizenden euro’s op jaarbasis.”

“De kosten voor het realiseren van een eigen biermerk zijn prima. Je kunt zelf bepalen hoe je glazen eruit komen te zien. Wij vinden uitstraling heel belangrijk. We werken ook met Texels, en daar moet je inmiddels ook betalen voor het glaswerk. We vinden dat logisch. Als je dit in het geval van Horecabier afzet tegen de bierprijzen, ben je snel klaar met rekenen.”

Geïnteresseerd in een biermerk voor uw onderneming?
“Als er gevraagd wordt waar het vandaan komt, zeg ik wel eens gekscherend dat we het in de kelder brouwen.”

Ivo Moens, Eigenaar van Madame Georgette

“Wij willen als restaurant op de kaart staan. Horecabier heeft ons geholpen om die beleving vorm te geven”

Bas en Geert Werkman, eigenaren Tapasrestaurant Chillz

Toon alle referenten
Group 5
Bier in je mailbox!

Onze bierbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte en maak kans op een 20 liter fust Horecabier!

Fill 1 20-liter fust pilsener
whatsAppIcon