“Horecabier is kostentechnisch heel aantrekkelijk, de service is uitstekend en je hebt als ondernemer alle vrijheid. Een aanrader!”

Emma Buis, beheerder van Kasteel Radboud

Header kasteel Radboud

“Mooi om de historie van Kasteel Radboud te laten herleven in onze bieren”

Floris V, De Witte van Holland, Beatrijs, Diego… Namen van historische figuren die verbonden zijn geweest aan Kasteel Radboud in Medemblik. Zij leven voort in de bieren die tegenwoordig in het kasteelcafé worden geschonken. Beheerder Emma Buis: “Onze bezoekers zijn er erg enthousiast over, we krijgen zoveel leuke reacties. Ons eigen bier is een mooie toevoeging, passend bij Kasteel Radboud.”

Kasteel Radboud is een Middeleeuwse dwangburcht en een van de publiekstrekkers van Medemblik. Het kasteel wordt onderhouden door Stichting Monumentenbezit dat tot doel heeft monumenten in heel Nederland te behouden voor de toekomst. Emma Buis beheert het kasteel en runt het kasteelcafé.

Het kasteel is in 1288 in opdracht van Graaf Floris V gebouwd om de Friezen tegen te houden. Volgens een legende staat het kasteel op de funderingen van de burcht van koning Radboud der Friezen, vandaar de naam. Het kasteel beschikt over een rijke historie en een reeks interessante personen die er de afgelopen eeuwen aan verbonden waren. Zij vormen de inspiratie voor de bieren die in het kasteelcafé worden geschonken. “Ons meest verkochte bier, pilsener, draagt de naam van de graaf zelf: Floris V. Ons witbier heet ‘De Witte van Holland’, naar de bastaardzoon van Floris. Floris’ vrouw Beatrijs van Vlaanderen vormde de inspiratie voor ons blond bier en onze weizen draagt de naam van Floris’ vader, Willem II van Holland. Diego Carrillo de Mendoza Pimentel, een maarschalk van de Spaanse Armada, werd in Kasteel Radboud gevangen gehouden voor losgeld. Ons IPA heeft zijn naam gekregen. Tot slot schenken we ‘Dwangburcht’, het zwaarste bier dat we hebben, de tripel.”

Kasteel RADBOUD FOTO Glas Kasteel RADBOUD Taplenzen

De link naar toen

“Het Horecabier eigen merk concept sprak ons erg aan. In de Middeleeuwen beschikten alle kastelen en iedere nederzetting over een eigen brouwerij. Nu wordt er geen bier meer in Radboud gebrouwen maar door het Horecabier eigen merk concept leggen we wel de link naar toen. De uitstraling van ons glaswerk, viltjes en tapknoppen is heel erg mooi, daar krijgen we veel complimenten over. Het past echt bij het kasteel. Daarnaast is het bier hartstikke lekker, kwalitatief in orde en heeft het een mooie schuimkraag. Gewoon heel goed!”

Glas_Radboud

Veelzijdig concept

Plannen voor de toekomst zijn er ook. “We willen bierpakketten verkopen in onze souvenirshop, die kopen bezoekers graag als aandenken. Wellicht breiden we ons assortiment nog uit met bijvoorbeeld bockbier, we hebben nog inspiratie genoeg voor biernamen.”
Daarnaast is het plan het Horecabier eigen bier merk concept te introduceren bij andere monumenten van Stichting Monumentenbezit. “Vanwege de veelzijdigheid van het concept en de vrijheid om het naar eigen inzicht te ontwikkelen, kun je de link naar het rijke verleden van monumenten heel goed leggen. Maar ook andere horecaondernemingen kunnen er eenvoudig een eigen draai aan geven. Een eigen bier spreekt veel bezoekers aan.”

RADBOUD Glas kasteel

Pluspunt van Horecabier

“Sta open voor wat Horecabier te bieden heeft”, adviseert Emma ondernemers die overwegen een eigen bier te introduceren. “In de horeca kom je ontzettend veel vertegenwoordigers tegen, het aanbod is enorm. Pluspunt van Horecabier is wat mij betreft – naast het concept – de vrijheid: je zit nergens aan vast en kiest zelf hoeveel en welk bier je afneemt. Daarnaast is de service heel goed, we hebben ons bierassortiment met kleine stapjes kunnen uitbreiden, passend bij ons budget. We mochten allerlei biertjes gratis uitproberen en Horecabier denkt echt met ons mee. Ook  kostentechnisch is Horecabier erg aantrekkelijk, het scheelt meer dan de helft met bieren van de bekende brouwerijen. Kortom: een aanrader!”

Geïnteresseerd in een biermerk voor uw onderneming?
“Een hele schappelijke prijs voor een biertje dat iedereen lekker vindt!”

René van Loon, Korfbalvereniging Achilles

“Als vereniging met veel vrijwilligers is het fijn dat we een vriendelijke bierprijs kunnen vragen”

Cees Broer, bestuurslid van Watersportvereniging IJsselmonde

Toon alle referenten
Group 5
Bier in je mailbox!

Onze bierbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte en maak kans op een 20 liter fust Horecabier!

Fill 1
whatsAppIcon