“Een hele schappelijke prijs voor een biertje dat iedereen lekker vindt!”

René van Loon, Korfbalvereniging Achilles

ACHILES _header

“Na een bierproeverij besloten we unaniem: we gaan voor Horecabier!”

“Voordat we startten met Horecabier, hadden we een ander bier op tap, van een bekend merk. Maar veel van onze leden waren hier niet erg over te spreken. Sinds we zijn overgestapt op Horecabier, heb ik geen klacht meer gehad!” René van Loon, voorzitter van de kantinecommissie van de Haagsche Korfbal Vereniging Achilles, is blij met de overstap naar Horecabier. “We hebben het Vlonder gedoopt, naar de vlonder waarop de allereerste, zelfgetimmerde houten kantine van onze vereniging stond.”

Afgelopen jaar vierde HKV Achilles maar liefst het 100-jarig jubileum. Een mooie gelegenheid voor een grootse verbouwing van het clubgebouw, de kantine én een nieuwe tapinstallatie. “We wilden een installatie in eigen beheer, niet meer van een grote bierleverancier. Tijdens mijn zoektocht naar het juiste pils ontdekte ik het Horecabier-concept. Joost stuurde me met plezier een aantal proefpakketten toe. Om de juiste bierkeuze te maken, heb ik een bierproeverij georganiseerd voor een aantal Achillianen. Die waren graag bereid te komen proeven.”

ACHILES taplenzen ACHILES_Bieren

Enthousiaste Achillianen

René zette hen naast Horecabier een stuk of zeven andere biertjes voor. Horecabier Zilver kwam als tweede uit de test. “Toen ik de aanwezigen vertelde over het Horecabierconcept, besloten we unaniem: we gaan voor Horecabier! We hebben het hele pakket afgenomen en hebben nu glazen, viltjes, tapknoppen en meer met onze eigen naam. We tappen een glas voor €2,00. Een hele schappelijke prijs voor een biertje dat iedereen lekker vindt!”

Achilles glas logo

Eigen biermerk geeft iets extra’s

Niet alleen de leden van de vereniging zijn het hierover eens. De kantine is te huur voor feestjes en partijen. Ook niet-leden reageren positief op de smaak en zijn aangenaam verrast over het eigen biermerk van de vereniging. “Men waardeert het verhaal achter ons Vlonder-bier. Dat verhaal doet het hem wel, het is ontzettend leuk dat je van Horecabier echt je eigen bier van kunt maken, het geeft iets extra’s.” Collega-verenigingen en horecaondernemers raadt hij dan ook aan het Horecabierconcept te introduceren. “Zeker, waarom zou je er niet aan beginnen? Maar zorg wél voor een leuk verhaal achter je eigen bier.”

Achilles proost

Fijne samenwerking met Horecabier

Over de samenwerking met Horecabier is René zeer te spreken. “Horecabier heeft ons heel goed ondersteund en het contact met Joost is erg prettig. Hij kwam langs met verschillende logo’s, ontwerpen en voorbeeldglazen zodat we eenvoudig maar met een goed gevoel de juiste keuze hebben kunnen maken. We zijn echt blij met dit concept, en met de samenwerking met Horecabier en Joost.”

Een jaar Vlonder-bier

“We tappen nu bijna één jaar Vlonder-bier en zijn heel positief. De leden zijn er blij mee, het ziet er heel goed uit en de bierprijs stijgt lang niet zo hard als bij de grote brouwerijen. De omzet bevestigt deze conclusie: als ik de verkoopcijfers bekijk, kan ik niet anders dan heel erg tevreden zijn!”

Geïnteresseerd in een biermerk voor uw onderneming?
“Bij Horecabier ben je vrij om af te nemen wat je wilt, er is geen contract of afnameverplichting”

Thomas Visser, eigenaar van Vica Verhuur

“Niemand mist de grote biermerken”

Sybren Ophof & Pascale Heinsius, eigenaren Fort de Gagel

Toon alle referenten
Group 5
Bier in je mailbox!

Onze bierbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte en maak kans op een 20 liter fust Horecabier!

Fill 1
whatsAppIcon