“Niemand mist de grote biermerken”

Sybren Ophof & Pascale Heinsius, eigenaren Fort de Gagel

Gagel_referent

“Wat je serveert moet kloppen: fris, koud bier in een schoon glas met een goede schuimkraag. Gagelbier klopt!”

“Men bestelt een tweede glas. Dat zegt genoeg. Als de kwaliteit niet goed is, wil niemand een tweede ronde.” Sybren Ophof runt samen met Pascale Heinsius Fort de Gagel in Utrecht. Ze tappen Gagel tripel, IPA, weizen en blond. “Lekkere toegankelijke bieren met onze eigen Gagelbier uitstraling. Niemand mist de grote merken. Maar wat je serveert moet kloppen: fris, koud bier in een schoon glas met een goede schuimkraag.”

Fort de Gagel werd rond 1820 aangelegd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Door gebieden onder water te zetten, voorkwam men dat vijandelijke legers konden oprukken. De verdedigingslinie beschermde een groot deel van Holland en de stad Utrecht en is in gebruik geweest tot 1945. Tegenwoordig is het fort in gebruik als restaurant, vergader- en feest locatie. Door de week ontvangen Sybren en Pascale veel zakelijke gasten, in het weekend kunnen mensen terecht voor lunch, diner, een borrel, feest of evenement. “Toen wij op zoek gingen naar een bierleverancier hebben we de rekenmachine erbij gepakt. Horecabier is veel voordeliger ten opzichte van de grote brouwerijen, dat wekte onze interesse. Een bevriende horecaondernemer schenkt Horecabier en is hier enorm tevreden over. We organiseerden een blinde proeverij waar we onder andere mijn zwager voor uitnodigde; hij is bierbrouwer en kan dus goed proeven. Horecabier bleek net zo goed te smaken als de bekende biermerken. De financiële voordelen wegen voor mij mee, maar het bier moet wel goed zijn. De kwaliteit is bepalend!”

En die is goed, aldus Ophof. “Je schenkt een mooi groot glas Gagelbier voor een redelijke prijs, dat waarderen onze gasten. Horecabier is een toegankelijk bier, iedereen lust het. Niemand mist de grote merken. Onze gasten zijn erg positief en bestellen graag een tweede ronde.” Er is veel interesse in de herkomst van het bier en het verhaal achter Gagelbier. “De wilde Gagel is een struik die in onze omgeving groeit. Het was de bedoeling ermee te koken maar het bleek niet te eten, zo vies! Toen besloten we het te verwerken in een speciaal, tijdelijk jubileumbier in plaats van hop. Hoewel dit jubileumbier niet door Horecabier is gebrouwen, hebben we ons Horecabier ook de naam gegeven van de struik en van het fort. Als het jubileumbier op is, tappen we weer ‘gewoon’ Horecabier.”

Gagelbier Glazen Gagelbier eten

Transparante prijzen

Sybren is erg te spreken over de transparante Horecabierprijzen. “Die vind je gewoon online, in tegenstelling tot de prijzen van veel andere leveranciers. Heel helder en makkelijk te vergelijken. Wat ik ook een pluspunt vind, is dat de Horecabierprijzen niet onderhandelbaar zijn. Dat is bij andere aanbieders vaak wel het geval; dan blijkt er ineens een flinke korting mogelijk. Dat geeft mij het gevoel dat ik word belazerd.”

Gagelbier glas logo

Pak de rekenmachine erbij

Collega-ondernemers adviseert hij bierprijzen en aanbiedingen van verschillende bierleveranciers goed door te rekenen. “Laat je niet te snel verleiden. Starters worden nog weleens gelokt met een mooie aanbieding, maar kijk eens naar de langere termijn. Is het over vijf jaar nog steeds een goede deal?” Een tweede advies: “Staar je niet blind op de pils prijs. Speciaalbier is nu erg populair. Waar vroeger zo’n 20% speciaalbier werd gedronken ten opzichte van pils schat ik die verhouding nu 50/50. Dus reken met name ook de prijs van speciaalbier door als je een leverancier gaat kiezen.”

Als derde aandachtspunt tipt hij prijsstijgingen. “Waar grote brouwerijen qua prijsstijgingen uit de bocht vliegen, is de verhoging van Horecabier minimaal. Maar dat komt ook doordat de prijs van een Horecabierfust lager ligt dan de meeste bieren op de markt. Een verhoging van 3% lijkt misschien niet zoveel. Maar of je die verhoging moet betalen over een fust van €50,00 of van €80,00 scheelt aanzienlijk. Onderaan de streep betaal je in dat laatste geval veel meer. Pak dus je rekenmachine erbij en reken verschillende aanbiedingen goed door!”

Geïnteresseerd in een biermerk voor uw onderneming?
“Een hele schappelijke prijs voor een biertje dat iedereen lekker vindt!”

René van Loon, Korfbalvereniging Achilles

“Als vereniging met veel vrijwilligers is het fijn dat we een vriendelijke bierprijs kunnen vragen”

Cees Broer, bestuurslid van Watersportvereniging IJsselmonde

Toon alle referenten
Group 5
Bier in je mailbox!

Onze bierbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte en maak kans op een 20 liter fust Horecabier!

Fill 1
whatsAppIcon