“Wij ontwikkelen graag nieuwe dingen in onze restaurants. Ons eigen Lotus Bier past hier perfect bij”

Michel Meijer, eigenaar van BistrOp3

lotus bier eigen merk

Lotus bier uit Medemblik: “Gewoon goed bier!”

Michel Meijer is eigenaar van restaurant Meijer’s 2.0 en de BistrOp3 in het historische hart van Medemblik. Sinds een half jaar tapt hij in beide restaurants zijn eigen bier: het blonde Lotus bier en het witte Eigen Weizen Op3. “De naam Lotus is een ode aan de bloembinderij die zo’n 45 jaar in het pand van onze bistro was gevestigd. Een prachtig mooie zaak, in een schitterend oud pand. Echt een begrip in Medemblik, dat willen wij in ere houden.”

Michel droomde al lang van een eigen bier onder de naam Lotus. “Ik heb zelfs de domeinnaam al jaren geleden vastgelegd.” De website is er nog niet van gekomen, maar Lotus bier is sinds een half jaar een feit. “We vinden het leuk om nieuwe dingen uit te proberen. De mogelijkheid om via Horecabier je eigen biermerk te ontwikkelen, past heel goed bij ons. Op deze manier kun je er volledig je eigen draai aan geven.” Het Eigen Weizen bier kreeg een speels, beetje brutaal uiterlijk terwijl Lotus bier een wat luxere uitstraling heeft. “Het Lotuslogo is het oude logo van de bloembinderij. Het staat erg mooi op de glazen en de viltjes, het beeld doet het hem echt. Het is heel belangrijk de juiste uitstraling te kiezen. Doe je dat goed, dan staan je klanten er meteen positief tegenover.”

Lotusbier Tapknop eigen biermerk proosten_lotus bier eigen merk

Gewoon goed bier

Waarom hij koos voor Horecabier? “Horecabier levert gewoon goed bier. Het smaakt uitstekend, dat vinden onze klanten ook. Bovendien ken ik de jongens, het zijn aardige gasten, dat werkt ook mee. Je wordt betrokken bij het hele proces naar je eigen biermerk. Zij zorgen voor het ontwerp, denken mee over de juiste uitstraling, passende glazen, de promotie, noem maar op. Je doet het samen en kunt altijd terecht voor advies. Bovendien bespaar je flink ten opzichte van de grote bierleveranciers: wel zo’n 40 à 50 %. Dus als je niet vastzit aan een contract met een leverancier zou ik andere horecaondernemers zeker adviseren je eigen bier te gaan leveren. Ik zou niet weten waarom niet!”

Lotusbier Glas eigen bier merk

Mooie ode

Ook de eigenaar van de voormalige bloembinderij is enthousiast over Lotus bier. “Hij vond het best lastig afscheid te nemen van zijn zaak, maar hij heeft een goed gevoel bij hoe wij invulling geven aan het pand. Hij stapt regelmatig even bij ons binnen. Hij vindt het heel erg leuk dat we ons eigen bier Lotus hebben gedoopt. Een mooie ode aan zijn nalatenschap en een passende naam voor ons bier!”

Geïnteresseerd in een biermerk voor uw onderneming?
“Horecabier biedt een totaalpakket voor een aantrekkelijke prijs. Mijn advies: doen!”

Ron Bos, bedrijfsleider van De Vijf Heeren

Toon alle referenten
Group 5
Bier in je mailbox!

Onze bierbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte en maak kans op een 20 liter fust Horecabier!

Fill 1
whatsAppIcon