“Ons bier krijgt een goede score van online bierrecensenten. Dan weet je dat het goed zit!”

Robert van Oirschot, Mede-eigenaar Beniras Bar & Kitchen

header Beniràs

Bar-restaurant Beniràs tapt bier met Ibiza-gevoel

Mede-eigenaar Robert van Oirschot: “Wij wilden de relaxte Ibiza-sfeer naar Nederland halen. Dat is goed gelukt!”

In het noorden van Ibiza, in de zee nabij het dorpje Beniràs, is een rotspartij te zien waarvan een van de rotsen omhoog lijkt te wijzen. De lokale bevolking noemt de rots de Finger of God. Iedere zondag komen inwoners en bezoekers hier samen om, onder ritmisch tromgeroffel, de zon te bedanken die precies op de plek van de rotspartij in zee lijkt te zakken. Robert van Oirschot is hier vaak te vinden met vrienden. Het ritueel spreekt hem zodanig aan, dat hij en Mark van Praag hun bar-restaurant in Leiden Beniràs hebben genoemd. Hun bieren heten Finger of God en Day of the Drums.

Robert: “Het is een eerbetoon aan dit prachtige strandplaatje en dit bijzondere ritueel. De vuurrode zon en de ritmische drums vormen een heel mooi samenspel. Er heerst een hele relaxte, laagdrempelige sfeer, iedereen is welkom. Deze sfeer wilden wij graag naar Nederland halen, het vormde de inspiratie voor onze onderneming: bar-restaurant Beniràs in Leiden.” De relaxte Ibiza-sfeer komt terug in de inrichting van Beniràs en op de menukaart. Er worden mediterrane shared dining-gerechten geserveerd met een oosters tintje en gasten kunnen aanschuiven voor een goede wijn, lekkere cocktail of natuurlijk een eigen Beniràs-biertje. “Wij vinden dat het ons aardig gelukt is het Ibiza-gevoel over te brengen. Er heerst een rustig, ontspannen sfeertje en Mark en ik voelen ons hier erg thuis, dat geldt ook voor onze vrienden. Én we zien het terug in de goede beoordelingen die we online krijgen: de hoogste score. Dat is wat ons betreft het beste bewijs dat we het goed doen!”

Beniràs tap lens Beniràs tap glas glas Beniràs

Eigen verhaal

Waarom de twee besloten een eigen bier te gaan tappen? “Ten eerste had Mark goede ervaringen met Horecabier opgedaan in een andere horecazaak. Hij was erg te spreken over de samenwerking en het Horecabierconcept. Het feit dat je echt je persoonlijke touch aan je bier kunt geven, past heel goed bij onze wens een eigen sfeer en beleving aan Beniràs te geven. Wij zijn geen horecazaak waar een standaardconcept achter zit, maar we zijn twee vrienden die in een relaxte, toegankelijke zaak een Ibiza-sfeer naar de stad wilden halen. Daar dragen ons bier en het verhaal erachter aan bij.”

glas logo Beniràs

Het zit goed

Finger of God is een pilsner en Day of the Drums een speciaalbier. Momenteel tappen ze de herfstbock, in de zomer is dat blond- of witbier. “We bieden onze bieren actief aan en vertellen graag over het verhaal achter de namen. Dat vinden gasten leuk om te horen. Uiteraard vragen we ook of de bieren smaken. Men is erg positief: heerlijk biertje! Op een bierscore-website waarop mensen kunnen aangeven hoe zij diverse bieren beoordelen, krijgt ons bier een goede score. Daar ben ik erg blij mee, omdat het vaak kritische bierliefhebbers zijn die de recensies schrijven. Dus als zij zo’n score geven, mag je erop vertrouwen dat het goed zit.”

Beniràs bierkaart

Compleet plaatje

De hoge verwachtingen van de samenwerking met Horecabier zijn waargemaakt. “Horecabier denkt echt met je mee, ook over de marketing van je bier. Zij hebben de branding volledig vormgegeven, we zijn meteen met het eerste ontwerp akkoord gegaan. De afstemming is goed en we vonden het heel leuk dat Joost in onze zaak langskwam om met eigen ogen te zien hoe het eindresultaat is geworden. De logo’s van onze bieren prijken op ons glaswerk en viltjes maar ook verlicht op de tap, dat maakt het plaatje compleet. Ik beveel het Horecabier eigen bier merk concept beslist aan onder collega-ondernemers.”
Zijn er nog plannen voor de toekomst van hun biermerk? “Beniràs is niet zo’n grote zaak, we hebben momenteel geen ruimte voor meer tappunten aan de bar. Maar wie weet dat we op de lange termijn nog eens gaan uitbreiden. In dat geval komt er ruimte voor nieuwe bieren!”

Geïnteresseerd in een biermerk voor uw onderneming?
“Horecabier Zilver: glorieuze winnaar van onze bierproeverij”

Harm Heeres, bestuurslid Koninklijke UD

“Horecabier biedt een transparante prijsopgave en alle vrijheid. Dat spreekt enorm aan”

Rob de Visser, eigenaar Boes & Beis

Toon alle referenten
Group 5
Bier in je mailbox!

Onze bierbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte en maak kans op een 20 liter fust Horecabier!

Fill 1
whatsAppIcon