Ontdek het verhaal achter Horecabier

vrachtwagen horecabier

Transparantie, Passie en Betaalbaarheid in de Biermarkt

Bij Horecabier draait alles om drie sleutelwoorden: betaalbaarheid, kwaliteit en eerlijkheid. Horecabier is vastbesloten om meer transparantie in de biermarkt te brengen, en vandaag nemen we je mee op een reis door hun verhaal. Hoe is Horecabier ontstaan, welke groei hebben ze doorgemaakt, wie zijn de mensen achter het merk en wat zijn hun toekomstplannen?

Het Begin van Horecabier.nl: Een Revolutionair Idee

Het verhaal van Horecabier begint in 2005, toen Ronald Bolhuis en zijn compagnon Harm van Deuren elkaar ontmoetten en een visie deelden. Ze werden geconfronteerd met een opvallend verschil in bierprijzen tussen de retail en horeca: één liter bier in de supermarkt kostte slechts 1,50, terwijl horecaondernemers meer dan 3,- moesten betalen voor dezelfde hoeveelheid. Dit prijsverschil inspireerde hen tot actie.

Harm, een voormalig consultant bij Anderson, had het concept van private label bier verpakt in een fust voor een eerlijke prijs ontwikkeld. Hij had het idee om merkloze bieren aan horecaondernemers te leveren. Het duurde echter niet lang voordat Ronald Bolhuis zich bij het plan aansloot. In April 2005 werd Horecabier officieel opgericht en slechts twee maanden later, in juni 2005, verkochten ze hun eerste fust bier. Horecabier onderscheidt zich door de focus op merkloze bieren en de mogelijkheid om eigen merkbieren voor horecaondernemers te creëren. En dat voor een eerlijke prijs.

De mensen achter Horecabier: Ronald Bolhuis en Joost Pronk

ronald horecabierRonald Bolhuis groeide op op een boerderij, maar zijn ware passie lag in de horeca. Vanaf zijn vijftiende was hij al actief in de branche, en op zijn eenentwintigste kocht hij zijn eerste café. Hij merkte al snel de prijsverschillen op die horecaondernemers betaalden voor fusten bier, en dit inspireerde hem later om daar verandering in te brengen. Hij kocht nog een café en runde beide jarenlang voordat hij Harm ontmoette en het avontuur van Horecabier begon.

horecabier Joost

Joost Pronk, de tweede kracht achter het bedrijf, had aanvankelijk geen achtergrond in de bierindustrie. Hij studeerde bedrijfseconomie en daarna werkte hij in de accountancy. Zijn connectie met Ronald bracht hem bij Horecabier, waar hij begon als financieel administrateur en uiteindelijk mede-eigenaar werd. Zowel Ronald als Joost hebben altijd een sterke band met de horeca en bier gehad wat hen extra motiveert om een tegen geluid in de bier fusten markt te brengen.

De purpose van Horecabier.nl: Transparantie in de Biermarkt

De naam “Horecabier” weerspiegelt de kernwaarden van het bedrijf: Eenvoud, Plezier, Transparant, Moedig en Uniek. Horecabier streeft naar transparantie in de biermarkt, waar grote brouwers vaak de dienst uitmaken zonder openheid van zaken. Zonder contracten en transparante prijzen voor hoogwaardige bieren, heeft Horecabier een nieuw geluid in de markt laten horen.

Van kleine pick-up tot grote vrachtwagens: De groei van Horecabier

horecabier pick up truckSinds de oprichting in 2005 heeft Horecabier een aanzienlijke groei doorgemaakt. Ze begonnen klein, met bierfusten die werden vervoerd in een Mitsubishi pick-up, maar al snel breidden ze uit en werkten ze samen met grote groothandels door het hele land. Met een grotere vloot van vrachtwagens en een groeiende online aanwezigheid, wisten ze aan de toenemende vraag te voldoen.

Ondanks de groei blijft de kern van Horecabier onveranderd: betaalbaar, kwalitatief bier leveren aan horecaondernemers en groothandels. Ze hebben hun merkidentiteit versterkt en richten zich nu meer op het creëren van eigen merkbieren voor horecaondernemers.

Toekomstige Doelen: Groei en Transparantie

vrachtwagen horecabier

Horecabier heeft ambitieuze doelen voor de toekomst. Ze streven ernaar om, als een horecaondernemer een overstap van biermerk overweegt, ook vergeleken te worden met de grote spelers in de biermarkt. Hun groeiplannen omvatten een groei van 30-40% in de komende tien jaar, met als doel 6 miljoen liter bier te verkopen. Hun toekomst hangt af van hoe goed ze hun merkpositie en kwaliteit kunnen handhaven en hoe de markt zich ontwikkelt.

Benieuwd wat Horecabier voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met hen op en ontdek de transparantie, kwaliteit en eerlijkheid die ze bieden in de biermarkt. Samen met Horecabier kun je een nieuw tijdperk van betaalbaar en hoogwaardig bier inluiden. Proost op een smaakvolle toekomst!

 

 

horecabier nieuwsbrief

Onze bierbrief ontvangen?

*Bij het versturen van dit formulier ga je akkoord met onze Privacy Policy. Horecabier wordt beschermd door reCaptcha. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Group 5
Bier in je mailbox!

Onze bierbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte en maak kans op een 20 liter fust Horecabier!

Fill 1
whatsAppIcon