Huize Horeca Scholten Bergen

Huize Horeca Scholten Bergen

Bergerweg 125

1862 PR Bergen NH

Telefoon: 072-5894044

Mail: scholten@huizehoreca.nl 

Website: www.huizehoreca.nl

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag: 7:00 tot 16:30 uur

Zaterdag: 8:00 tot 16:30 uur

 

Huize Horeca Scholten Bergen

Huize Horeca Scholten is gevestigd in Bergen N.H. In 1922, ooit begonnen als drankenhandel, is Scholten uitgegroeid tot een horecagroothandel met een zeer uitgebreid assortiment. In Noord Holland wordt, met tien vrachtwagens, een totaalpakket bezorgd.

Geschiedenis
In 1922 startte de heer Jan Scholten Sr. met het Amstel Brouwerijagentschap voor Bergen NH en omgeving. Destijds werd het Münchener Bier gebrouwen door Brouwerij De Amstel, dit veranderde later in het huidige Amstel Bier.

Jan Jacoblaan
Het bier werd met paard en wagen uit Amsterdam opgehaald en vervoerd naar de bottelarij aan de Jan Jacoblaan nr. 3 in Bergen. In dit pand is nu Restaurant De Ware Jacob gevestigd.

De handel in bier bestond uit fustbier van verschillende inhoudsmaten. Kleinere vaten waren bestemd voor de horecabedrijven en van de grotere fusten ( 300 tot 500 liter !!! ) werd de inhoud in Bergen gebotteld in beugelflesjes voor de kleinere afnemers en particulieren.

Drankenhandel & Slijterij in hartje van Bergen
Vanaf de jaren ’30 van de twintigste eeuw startte Drankenhandel Scholten in een nieuw gebouwd pand aan de Dorpsstraat nr. 5. Daar werden bier- en limonadeflessen gebotteld en spuitwaterflessen gevuld. In dit pand is nog steeds onze slijterij & wijnhandel gevestigd.

Horecagroothandel aan de Bergerweg
Vanwege de enorme groei die ons bedrijf doormaakte verhuisden wij in 1986 naar de Bergerweg aan de rand van Bergen. De naam werd veranderd in Scholten Horecagroothandel. In de daarop volgende jaren is ons pand gegroeid naar 6000m2 en bevat naast het grote magazijn van drie grote hallen, 3 grote vriescellen en één grote koelcel voor ons zuivelassortiment en voor o.a. verse frites.

Wij zijn een zelfstandige groothandel voor bier, frisdrank, wijn , gedistilleerd, zoetwaren, koffie, thee, food- en nonfood, snacks , diepvries en ijs.

Onze klanten zijn o.a. : snackbars, strandpaviljoens, cafés, restaurants, hotels, bedrijfskantines en speeltuinen.

Dagelijks worden wij door tientallen fabrikanten beleverd en bezorgen wij met tien vrachtwagens de bestellingen in Noord-Holland.

 

 

 

 

whatsAppIcon