Horecaondernemers in de feestmodus

horeca horecabier

December Delight: Horecaondernemers in de feestmodus

Afgelopen weken hebben we bij Horecabier enkele horecaondernemers gesproken over hun ervaringen tijdens de feestmaand december. Deze maand brengt voor horecaondernemers zowel uitdagingen als hoogtepunten met zich mee. Ik vertel je graag meer over hun verhalen en tips.

 “Laat maar komen, horeca is onvoorspelbaar” is wat ik van sommige ondernemers te horen kreeg, terwijl een zorgvuldige planning aan de andere kant ook essentieel is. Een mix van anticiperen op onvoorspelbaarheid en een goede basis planning lijkt de sleutel.

Personeel

Echter, zonder personeel, geen succes! Dus hoe motiveer je jouw medewerkers in deze drukke maand? Het uitstralen van positiviteit is een goede methode: “Nog een aantal weken lekker knallen met z’n allen en daarna een welverdiende vakantie”. Belangrijk is dat je je personeel op de hoogte brengt van de doelstellingen. Zet de neuzen dezelfde kant op! Dit zorgt voor extra betrokkenheid. Ook het organiseren van leuke momenten met het personeel tussen de drukte door werkt motiverend: “Een kerstborrel of diner brengt iedereen in de juiste feestsfeer”.

Daarnaast bieden veel ondernemers de gast graag wat extra’s tijdens deze maand, door bijvoorbeeld een nieuw soort pils toe te voegen aan de kaart. Daarnaast kan een eigen biermerk bijdragen aan je succes van je horecazaak. Dit maakt jouw horecaonderneming herkenbaar en uniek ten opzichte van anderen!

Aankleding

Een feestelijke aankleding mag ook niet ontbreken: “Gasten zijn in deze periode vaak op zoek naar een gezellige feestsfeer, dus het is belangrijk dat je horecazaak dit uitstraalt”. Daarnaast is goede communicatie met je gasten essentieel, zowel offline als online. “Houd gasten op tijd op de hoogte van speciale openingstijden en je reserveringsbeleid.” Duidelijkheid voorkomt verwarring en garandeert een vlekkeloze ervaring.

Verrassing

De feestmaand gaat ook gepaard met mooie herinneringen en verrassingen. Zo gaf een ondernemer aan: “Mijn dochters en geliefden hebben tijdens de feestmaand eens een grote surpriseparty georganiseerd, zonder dat ik het doorhad. Ik run mijn horecatent al 40 jaar, dus ik was compleet verrast.” Ook wordt er extra stilgestaan bij familie en personeel “Op eerste kerstdag vieren wij met mijn familie altijd een kerstbrunch in onze zaak. Dat is erg gezellig. Ook de kerstfeesten met ons personeel zorgen voor veel fijne herinneringen”.

Wat ook duidelijk wordt, is dat horecaondernemers met veel plezier uitkijken naar 2024. “Op een mooi nieuw jaar met veel succes en zonder vervelende uitdagingen.” “Proost op stabiliteit en groei van onze zaak”.

ronald horecabier

Horecava

Wist je dat Horecabier kan bijdragen aan jouw succes in 2024? Door ons eerlijke en betaalbare premium pils hebben veel horecaondernemers al veel geld bespaard. Van 8 t/m 11 januari staan wij met onze besparingsmeter op de Horecava in Hal 7 bij onze Horecabier stand. Kom langs, en zie hoeveel jij kunt besparen in het nieuwe jaar!

Hallo! ik ben Ronald Bolhuis, in 2005 heb ik samen met Harm van Deuren Horecabier.nl opgericht, met als doel het leveren van premium bier voor een eerlijke en scherpe prijs! Onze bieren gaan hand in hand met onze service en advies. Nieuwsgierig geworden naar Horecabier? lees hier ons verhaal.

horecabier nieuwsbrief

Onze bierbrief ontvangen?

*Bij het versturen van dit formulier ga je akkoord met onze Privacy Policy

Group 5
Bier in je mailbox!

Onze bierbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte en maak kans op een 20 liter fust Horecabier!

Fill 1
whatsAppIcon