Hoe ondernemers en consumenten de dupe zijn van de troebele biermarkt

Prijsopbouw horecabier 2022

Hallo! Mijn naam is Joost Pronk, trotse mede-eigenaar van Horecabier, en in deze blog wil ik jou meer vertellen over hoe ondernemers en consumenten de dupe zijn van de troebele biermarkt. De biermarkt is een enorm grote en winstgevende industrie, waarin transparantie vaak ontbreekt. Het gebrek aan duidelijke en consistente prijzen en informatie kan leiden tot verwarring bij ondernemers en consumenten.

Een van de belangrijkste redenen voor het gebrek aan transparantie in de biermarkt is de sterke concentratie van brouwers in de markt, waarin een klein aantal grote brouwers de markt domineert. Deze brouwers hebben veel invloed op de prijzen en hebben weinig prikkels om de prijzen te verlagen of te concurreren met andere, kleinere brouwers. Hierdoor kunnen ze hogere prijzen hanteren dan in een meer competitieve markt.

Ook hebben grote brouwers vaak meer onderhandelingskracht inzake volume inkoop van ingrediënten. Dit kan het moeilijk maken voor kleine brouwers om te concurreren op basis van prijs, zelfs als hun bier van hoge kwaliteit is. Daarnaast betaal je bij grote brouwers als ondernemer of consument vaak voor randzaken zoals marketing, leningen, inventaris, aankleding of bruikleen. De ondernemer en consument weten hier niets vanaf en draaien volledig op voor deze hoge kosten.

Daarnaast hebben veel brouwers geen duidelijke prijsstrategie en veranderen ze hun prijzen vaak zonder waarschuwing. Dit kan leiden tot verwarring en frustratie bij ondernemers en consumenten die niet weten wat ze kunnen verwachten. Bovendien kunnen veel brouwers prijsverschillen hanteren op basis van factoren zoals de locatie of het type verkooppunt, zoals supermarkten versus bars of restaurants. Bij Horecabier staan wij echter voor transparantie, en zijn wij open en eerlijk over hoe onze prijzen in elkaar zitten. Meer informatie.

Naast het gebrek aan prijstransparantie zijn brouwers niet verplicht om hun ingrediënten vrij te geven. Dit betekent dat consumenten niet weten wat er precies in hun bier zit. Bier is afhankelijk van het kwaliteitsniveau van de ingrediënten, dus als ondernemers en consumenten niet weten wat erin zit, kunnen ze niet de juiste keuze maken. Ook maken grote brouwers vaak gebruik van lange en gecompliceerde contracten zonder enige transparantie waardoor ondernemers vast komen te zitten aan torenhoge prijzen en daarnaast weinig perspectief hebben. Bij Horecabier houden we het simpel. Bij ons zit je niet vast aan lange en ingewikkelde contracten, en zorgen we dat alles duidelijk is.

Het is belangrijk dat de biermarkt transparanter wordt, zodat ondernemers en consumenten kunnen profiteren van lagere prijzen, betere kwaliteit en meer keuzemogelijkheden. Als ondernemers en consumenten beter geïnformeerd zijn, kunnen ze de juiste bierkeuze maken, waardoor de biermarkt eerlijker en transparanter wordt. Dit laatste draagt vervolgens ook bij aan het plezier in het ondernemen en de gezelligheid in jouw horecatent.

Horecabier werkt samen met een gerenommeerde en lokale brouwerij en is hierdoor in staat om eerlijke en scherpe prijzen te hanteren voor premium Nederlands bier. Bij Horecabier betaal je niet voor randzaken en staat transparantie bovenaan. Zo zullen jouw gasten of jijzelf genieten van kwaliteitsbier tegen een eerlijke prijs. Wil jij weten wat je kan besparen met Horecabier? Bereken jouw besparing door middel van het rekenmodel.

Joost Pronk Horecabier

 

 

Hallo! Ik ben Joost Pronk, trots mede-eigenaar van Horecabier. In 2010 begon ik mijn avontuur bij Horecabier, waar wij sinds 2005 premium bieren leveren tegen eerlijke prijzen. Wij streven naar een transparante biermarkt, waarbij eerlijkheid en kwaliteit voorop staan. Nieuwsgierig geworden naar Horecabier? Lees hier ons verhaal.   

 

 

horecabier nieuwsbrief

Onze bierbrief ontvangen?

*Bij het versturen van dit formulier ga je akkoord met onze Privacy Policy. Horecabier wordt beschermd door reCaptcha. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Group 5
Bier in je mailbox!

Onze bierbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte en maak kans op een 20 liter fust Horecabier!

Fill 1
whatsAppIcon