Grolsch verhoogt bierprijs

bier met geld horecabier

Grolsch verhoogt de prijs voor horecabier op 1 januari 2014 met drie procent. Deze prijsstijging komt boven op de accijnsverhoging van 5,75 procent die ook ingaat op 1 januari. De prijswijziging betreft alleen fust- en tankbier. Retail blijft buiten schot.

 

Grolsch maakt melding van de prijsstijging met drie procent in een brief aan de tussenhandel. ‘Met ingang van 1 januari zullen de prijzen voor fust- en tankbier in ons gehele assortiment worden verhoogd met drie procent, exclusief accijns en accijnsverhoging,’ schrijft Grolsch in de brief die in handen is van Misset Horeca.Bierbrouwer Grolsch schroefde dit voorjaar haar prijzen ook al fors op. Grolsch verklaart de prijsstijging die op 1 januari ingaat als een gevolg van de ‘stijging van de algemene bedrijfskosten’. De brouwer verhoogt niet de prijs van al haar producten, maar alleen van fust- en tankbier, de zogenoemde grootverpakkingen.

 

Grolsch laat desgevraagd in een reactie aan Misset Horeca weten dat de brouwer ‘op dit moment nog geen mededelingen doet, over het al dan niet aanpassen van de bierprijs in horeca.’

Accijnsverhoging bier

Grolsch is tot nu toe de enige brouwer die haar prijzen met ingang van 1 januari verhoogt. Brouwers moeten een prijsverandering acht weken voor de ingangsdatum kenbaar maken. De overige brouwerijen hebben dat nog niet gedaan. Dit wil niet zeggen dat ze later in 2014 geen prijsverhoging gaan doorvoeren, bijvoorbeeld per 1 februari.

De prijsstijging van Grolsch komt in een periode waarin de brouwers ageren tegen de alsmaar stijgende accijnzen op bier in de actie Stop Bierbelasting. Ook verhoogt Grolsch alleen de prijs voor horecabier waardoor het prijsverschil tussen retail en horeca nog verder op kan lopen.

Bron: Misset Horeca

horecabier nieuwsbrief

Onze bierbrief ontvangen?

*Bij het versturen van dit formulier ga je akkoord met onze Privacy Policy. Horecabier wordt beschermd door reCaptcha. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Group 5
Bier in je mailbox!

Onze bierbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte en maak kans op een 20 liter fust Horecabier!

Fill 1
whatsAppIcon