Waarom stijgen de bierprijzen van grote brouwers zo snel?

besparing berekenen fust bier

Waarom stijgen de bierprijzen van grote brouwers zo snel?

Hallo! Ik ben Ronald Bolhuis, medeoprichter van Horecabier. In deze blog wil ik graag uitleggen waarom de bierprijzen van grote brouwers de afgelopen jaren zo sterk zijn gestegen en waarom Horecabier nog steeds lage en eerlijke prijzen hanteert.

Ingrediënten

Allereerst zijn de prijzen van gerst, hop en andere ingrediënten die worden gebruikt bij de productie van bier in de afgelopen periode gestegen. Deze prijsstijging is deels te wijten aan de klimaatverandering, die een negatieve invloed heeft op de gerst- en hopoogsten. Omdat Horecabier zijn ingrediënten uit Nederland en Duitsland betrekt, hebben we minder last van mislukte oogsten. Hoewel de prijzen van gerst en hop momenteel weer lager zijn dan een jaar geleden, heeft dit geen invloed gehad op de prijs van ons bier.

Oorlog

Daarnaast speelt de oorlog in Oekraïne een rol in de hogere grondstofprijzen van grote brouwers. Oekraïne is een belangrijke producent van gerst, en veel brouwers halen hun gerst uit dat land. Door de oorlog en de daaruit voortvloeiende economische onzekerheid is de gerstproductie in Oekraïne gedaald en zijn de prijzen gestegen. Dit heeft geleid tot hogere kosten voor bierproducenten, die vervolgens worden doorberekend in hogere bierprijzen aan horecaondernemers.

Distributie

Daarnaast hebben de stijgende kosten van transport en distributie bijgedragen aan de prijsstijgingen. Door de stijgende olieprijzen zijn de kosten voor het vervoer van bier over lange afstanden toegenomen. Ook hogere loon- en overheadkosten hebben een rol gespeeld. Horecabier ondervindt hier echter minder hinder van, omdat we lokaal produceren en onze ingrediënten dichtbij huis halen. Dit resulteert in lagere transportkosten en een efficiëntere bedrijfsvoering.

Efficiëntie

Bovendien heeft Horecabier een efficiënte organisatie, met korte interne communicatielijnen. Samen met onze verkooppunten kunnen we snel schakelen om het bier bij horecaondernemers te krijgen. Dit leidt tot lagere kosten en een hogere efficiëntie. Ook besteden we aanzienlijk minder aan marketingkosten dan de grote bierbrouwers.

Tot slot hanteert Horecabier een transparant prijsbeleid. We communiceren openlijk over onze prijzen en bieden een duidelijk overzicht van alle kosten die betrokken zijn bij de productie van ons bier. Hierdoor weet je als horecaondernemer precies waarvoor je betaalt en kun je erop vertrouwen dat Horecabier eerlijke prijzen hanteert. Dit stelt je in staat om een eerlijke en betaalbare prijs aan je gasten door te berekenen.

Wil jij meer weten over Horecabier? Bekijk dan de video op onze website.

ronald Horecabier

 

Hallo! Ik ben Ronald Bolhuis, en in 2005 heb ik Horecabier opgericht samen met Harm van Deuren, met als doel het leveren van premium bier voor een eerlijke en scherpe prijs! Ons pilsener gaat hand in hand met onze service en advies. Nieuwsgierig geworden naar Horecabier? Lees hier ons verhaal. 

horecabier nieuwsbrief

Onze bierbrief ontvangen?

*Bij het versturen van dit formulier ga je akkoord met onze Privacy Policy. Horecabier wordt beschermd door reCaptcha. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Group 5
Bier in je mailbox!

Onze bierbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte en maak kans op een 20 liter fust Horecabier!

Fill 1
whatsAppIcon