speciaal bieren Weizen en Blond

Horecabier Weizen glas

Een smaakvolle reis door de geschiedenis van de speciaalbieren Weizen en Blond

In de rijke geschiedenis van bier, zijn er enkele parels die een bijzondere plaats innemen, zoals Weizen en Blond bier. Deze bieren, bekend om hun unieke smaken en karakteristieke eigenschappen, hebben een verhaal dat teruggaat tot vele eeuwen geleden. Mijn naam is Ronald Bolhuis, oprichter van Horecabier, en in deze blog vertel ik je graag meer over historie van Weizen en Blond Bier

Weizenbier: Een zacht, romig, zoetig bier

Horecabier Weizen glas

Weizenbier, ook bekend als “weissbier”, is een tarwebier dat oorspronkelijk uit Zuid-Duitsland komt. Adellijke families verdienden een lange tijd veel geld aan de rechten van het brouwen van een Weizen. Toen in 1872 de populariteit van Weizenbieren daalde was het niet langer rendabel. Ze besloten de rechten te verkopen. De rechten werden verkocht aan een slimme brouwer, Georg Schneider, die als een van de weinigen toekomst zag in de Weizen. In de jaren ’60 steeg de vraag van Weizenbier plotseling weer, hoewel de reden hiervoor niet duidelijk was. Het kenmerkende bleke uiterlijk van Weizen komt van de tarwe die wordt gebruikt bij de productie, in tegenstelling tot de gerst die traditioneel wordt gebruikt voor andere bieren. De toevoeging van banaan en citrus geeft Weizen zijn verfrissende en licht kruidige smaakprofiel.

Blond bier: Een zacht, fris, stevige bier

Horecabier Blond glasBlond bier, aan de andere kant, is een relatief recent verschijnsel. Het ontstond pas in de late 20e eeuw, toen Belgische brouwers begonnen te experimenteren met lichtere, helderdere bieren met een hoger alcoholpercentage dan traditionele pilsener. Blond bier staat bekend om zijn fruitige aroma’s en subtiele hopbitterheid, waardoor het een veelzijdige keuze is die goed past bij een breed scala aan gerechten en gelegenheden. Vaak zijn blond bieren stevig met een hoger alcoholpercentage, maar desondanks zacht en fris van smaak; een perfecte dorstlesser dus.

Nu, met Koningsdag net achter de rug en het EK voetbal voor de deur, is er geen betere tijd om te genieten van deze zonnige bieren. De fans van voetbal zullen zich verzamelen in cafés en huiskamers over de hele wereld om de wedstrijden te bekijken, meestal onder het genot van een koud biertje.

Wist je dat Horecabier de seizoenstoppers, Weizen en Blond, ook verkoopt? Deze speciale bieren worden gebrouwen met passie en vakmanschap. Neem een kijkje naar ons assortiment, hef je glas en geniet van de festiviteiten die deze tijd van het jaar met zich meebrengt.

ronald horecabier

 

 

Hallo, ik ben Ronald Bolhuis en in 2005 heb ik Horecabier opgericht met als doel het leveren van premium bier voor een eerlijke en betaalbare prijs! Onze bieren gaan hand in hand met onze service en advies. Nieuwsgierig geworden naar Horecabier? Lees hier ons verhaal.

 

 

horecabier nieuwsbrief

Onze bierbrief ontvangen?

*Bij het versturen van dit formulier ga je akkoord met onze Privacy Policy

Group 5
Bier in je mailbox!

Onze bierbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte en maak kans op een 20 liter fust Horecabier!

Fill 1
whatsAppIcon