Horecabier op de Horecava 2024

Horecabier Horecava 2024

Horecabier op de Horecava 2024:
wat een succes!

Hallo! Mijn naam is Joost Pronk, trotse eigenaar van Horecabier, en in deze blog wil ik met plezier terugblikken op de Horecava 2024, de grootste horecabeurs in Nederland. Ook dit jaar was het weer een fantastische beurs. We stonden op een mooie locatie tussen alle grote biermerken. Wij als de prijsvechter in de markt en conceptmatig bierlabel konden zo mooi het verschil laten zien. En hoe!

Acceptatie in de markt

In de markt worden wij steeds meer geaccepteerd. Mensen gaan Horecabier herkennen en dat is mooi om te zien. De interesse is er en dat merk je ook op zo’n beurs. Mensen gaan uit nieuwsgierigheid ons bier proberen en worden toch steeds verrast. Daarnaast was de besparingsmodule een enorm succes en onze bar met zeven bieren sloeg goed aan. We worden echt als serieuze optie overwogen. Het is mooi om te zien dat men de kwaliteit van Horecabier proeft in het glas.

Blinde proeverij

Desondanks zijn veel mensen nog enorm verknocht aan de grote biermerken. Op de Horecava 2024 heb ik enkele klanten gevraagd een glas Heineken te halen en vervolgens een blinde proeverij met Horecabier uit te voeren. Het was leuk om te zien dat Horecabier in al die gevallen op één kwam te staan, wat aantoont dat we qua product en kwaliteit niet onderdoen voor de gerenommeerde merken. Dit blijft klanten na zo’n beurs toch bij. We beseffen dan ook dat we mensen meer moeten laten proeven, om het echt zelf te ervaren. Ze zijn vaak bevooroordeeld, terwijl de kwaliteit van ons bier enorm goed is.

Gezellig

Over de jaren heen wordt ons bezoek aan de Horecava 2024 steeds meer gefocust op relatiebeheer. Klanten herkennen ons snel op een beurs en daar doen we dan graag een biertje mee. Je hoort dan weer persoonlijke verhalen van je klanten, maar ook spreek je concullega’s en groothandels. Dus het voelt anderzijds wel als een gezellige nieuwjaarsborrel. Volgend jaar willen we een moment inplannen met onze groothandels, om apart met hen een borrel te doen. Naar mijn mening is klantbeheer ontzettend belangrijk in een bedrijf, en hoewel ik dat als salesfanaat soms lastig vind, is het goed om stil te staan bij je bestaande klanten en daarvan te leren en te groeien.

Biermerken

Op een beurs voelt het voor ons niet als concurrentie om naast de grote merken te staan, zelfs niet op de Horecava. Wij als Horecabier hebben een bepaalde rol in de biermarkt, net als dat de grote biermerken hun rol hebben. Het kan naast elkaar bestaan, en we delen allemaal een passie voor bier. Wij willen mensen echter bewust maken van de mogelijkheden die ze hebben, want met Horecabier kunnen ze aanzienlijk besparen en toch een hoge kwaliteit bier schenken. Tevens onderscheiden wij met de mogelijkheid voor een eigen biermerk ons enorm van onze concullega’s.

Merkidentiteit

Ik geloof dat horecaondernemers veel meer in hun eigen merk moeten geloven. Het eigen merk is vele malen sterker dan een bestaand merk. Mensen zijn opzoek naar uniekheid. Met een eigen merkidentiteit en een eigen biermerk kun je die uniekheid aan de klanten bieden. Op de Horecava hebben wij weer nieuwe ondernemers kunnen interesseren. Het is leuk om mensen in de markt het verhaal van Horecabier te vertellen en hen te inspireren om de stap te nemen naar een eigen merk.

Volgend jaar zullen wij zeker terug zijn op de Horecava, maar wij staan in februari van dit jaar eerst op de HorecaEvenTT vakbeurs in het WTC Expo in Leeuwarden, dé horecabeurs van het Noorden. Ben jij benieuwd naar onze premium pilsener? Kom dan gezellig langs onze stand (stand 1.105). Neem contact met ons op voor entreekaarten.

Neem contact op

Joost Pronk Horecabier

 

 

Hallo! Ik ben Joost Pronk, trots eigenaar van Horecabier. In 2010 begon ik mijn avontuur bij Horecabier, waar wij sinds 2005 premium bieren leveren tegen eerlijke prijzen. Wij streven naar een transparante biermarkt, waarbij eerlijkheid en kwaliteit voorop staan. Nieuwsgierig geworden naar Horecabier? Lees hier ons verhaal.   

horecabier nieuwsbrief

Onze bierbrief ontvangen?

*Bij het versturen van dit formulier ga je akkoord met onze Privacy Policy

Group 5
Bier in je mailbox!

Onze bierbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte en maak kans op een 20 liter fust Horecabier!

Fill 1
whatsAppIcon