‘Horeca groeit 2,5 procent in 2015 en 2016’

Bier en geld horecabier

Alle onderdelen van de horeca & recreatie groeien dit jaar én volgend jaar met 2,5 procent. Dit zegt de Rabobank in haar sectorprognose die op dinsdag 13 oktober naar buiten is gebracht. Volgens de bank zit de groei in hogere consumentenbestedingen, een toenemende vraag van zakelijke gasten en meer inkomend toerisme.

‘De Horeca & Recreatie profiteert momenteel optimaal van de aantrekkende economie,’ zeggen Martijn Rol en Annemarie Kuijer van de Rabobank. ‘In nagenoeg alle branches is er sprake van groei. Zowel in 2015 als 2016 verwachten wij 2,5 procent groei, veroorzaakt door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer inkomend toerisme.

Het duo vervolgt: ‘Echter de sterke groeicijfers moeten wel genuanceerd worden. De concurrentie is moordend; niet alleen in de sector zelf groeit het aanbod jaar op jaar. Ook vanuit branchevreemde aanbieders, zoals de foodretail, AirBnB en thuisbezorg formules.’

Prijswapen

‘Er is een groeiende tweedeling zichtbaar. Met name de grote steden, Amsterdam voorop, profiteren van de sterke economische dynamiek en het groeiend toerisme. Dit laatste geldt ook voor ondernemers in de kustgebieden. Locatie wordt dus steeds belangrijker om tot een succesvolle exploitatie te komen. Ondernemingen die niet op een A-locatie gelegen zijn, resteert het prijswapen in combinatie met schaalgrootte en een sterke online profilering of zullen moeten investeren in een uniek, onderscheidend concept.’

bron: Misset Horeca

Eerste publicatie door Nathalie Bluiminck op

Laatste update: 13 okt 2015

horecabier nieuwsbrief

Onze bierbrief ontvangen?

*Bij het versturen van dit formulier ga je akkoord met onze Privacy Policy. Horecabier wordt beschermd door reCaptcha. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Group 5
Bier in je mailbox!

Onze bierbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte en maak kans op een 20 liter fust Horecabier!

Fill 1
whatsAppIcon