Het terras seizoen staat voor de deur. Ben jij er klaar voor?

Vica Verhuur Westeinder bier

Terras seizoen breekt aan

Het terras seizoen breekt bijna aan! Voor velen is de start van april het langverwachte moment waarop ze hun stoelen en tafels buiten kunnen zetten, de parasols open kunnen klappen en de biertap weer massaal open kunnen zetten. Mijn naam is Joost Pronk, mede-eigenaar van Horecabier, en in deze blog neem ik je graag mee in de voorbereiding van horecaondernemers op het terrasseizoen. Ben jij er klaar voor?

Eerste indruk terras

Als horecaondernemer is het goed beginnen van het terras seizoen een gouden kans om gasten de hele zomer terug te laten komen. Een goede eerste indruk is dan ook essentieel. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige sfeer, een goede service en natuurlijk koude pils op de tap. Ruben van Gagel, van Fort de Gagel in Utrecht, heeft zin in het nieuwe seizoen en is vastbesloten om met zijn terras de terrasverkiezingen te winnen: “Momenteel ben ik druk bezig met alle voorbereidingen om het terras er piekfijn uit te laten zien”, zegt hij. “De tafels hebben een opfrisbeurt gekregen, want als de zon gaat schijnen dan moet het klaar staan.”

Voorbereiding terras

Ook horecaondernemer Ted Hof, van Hof van Medemblik, kijkt uit naar het nieuwe seizoen: “Het terras seizoen brengt een hernieuwde energie met zich mee. Het is geweldig om te zien hoe mensen weer naar buiten komen en de ontspanning opzoeken. Of het nu zwemmen, wandelen of genieten van een pils op ons terras is, de blijdschap en de relaxte sfeer zijn onmiskenbaar.” Net als Ruben is Ted vroegtijdig begonnen met het klaarstomen van zijn terras: “Van het schoonmaken van de berging, tafels en stoelen tot het checken van al ons glaswerk, we zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt zodra de zon begint te schijnen. Een goede voorbereiding is het halve werk.”

Bovendien zien de ondernemers een shift in consumptie tijdens de start van het terras seizoen. Ruben van Gagel: “Gasten bestellen weer vaker een dorstlesser zoals de Blond of Weizen.” Daarnaast wordt alcoholvrijbier steeds meer gedronken op het terras. Ruben heeft geïnvesteerd in terrasbedekking: “Schaduw op het terras wordt steeds belangrijker voor onze gasten en personeel, daarom heb ik ervoor gekozen om, in plaats van parasols, dak platanen (bomen) te planten op het terras.”

Nu het voorjaar officieel is begonnen mag er ook aan bier niks ontbreken! Heb jij genoeg voorraad ingeslagen om jouw gasten deze lente te kunnen voorzien van koud pils? Neem een kijkje naar ons assortiment. Wij hebben een snel leverproces en hanteren bovendien scherpe prijzen voor kwaliteitsbier.

Joost Pronk Horecabier

 

 

Hallo! Ik ben Joost Pronk, trots mede-eigenaar van Horecabier. In 2010 begon ik mijn avontuur bij Horecabier, waar wij sinds 2005 premium bieren leveren tegen eerlijke prijzen. Wij streven naar een transparante biermarkt, waarbij eerlijkheid en kwaliteit voorop staan. Nieuwsgierig geworden naar Horecabier? Lees hier ons verhaal.   

 

 

horecabier nieuwsbrief

Onze bierbrief ontvangen?

*Bij het versturen van dit formulier ga je akkoord met onze Privacy Policy. Horecabier wordt beschermd door reCaptcha. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Group 5
Bier in je mailbox!

Onze bierbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte en maak kans op een 20 liter fust Horecabier!

Fill 1
whatsAppIcon