Heineken mengt zich in Brits kroeggevecht

glas bier horecabier

LONDEN

De Britse staatssecretaris van Economische Zaken, Vince Cable, wil een instantie oprichten die moet gaan toezien op bedrijven die meer dan 500 kroegen exploiteren. Het orgaan gaat boetes uitdelen als de bedrijven hun huurders te veel rekenen voor het bier dat ze afnemen. Ook zal de instantie toezien op de naleving van gedragsregels. Dat schrijft de Britse krant Sunday Telegraph.

Heineken, dat circa 1300 kroegen in het Verenigd Koninkrijk bezit na de aankoop van 900 stuks eind 2011, vindt dat er door het plan tweespalt ontstaat en vreest bovendien dat het zal leiden tot het sluiten van kroegen, aldus de krant. Ook vreest de brouwer dat huurders bier van concurrenten gaan verkopen, hetgeen Heineken niet zou aanzetten tot investeren in de eigen kroegen.

Heineken kocht eind 2011 900 kroegen van Royal Bank of Scotland en exploiteert alle Britse kroegen die het bezit onder de naam Star Pubs & Bars. Die naam komt niet voor in het rijtje kroegeigenaren die volgens de krant geraakt worden door de plannen van Cable. Het gaat om Enterprise Inns, Punch Taverns, Star, Greene King, Admiral, Marston’s, Wellington, Trust Inns en Spirit.

bron: Telegraaf

horecabier nieuwsbrief

Onze bierbrief ontvangen?

*Bij het versturen van dit formulier ga je akkoord met onze Privacy Policy

Group 5
Bier in je mailbox!

Onze bierbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte en maak kans op een 20 liter fust Horecabier!

Fill 1
whatsAppIcon