Eerste biertanks KHN en Ntray geplaatst

Restaurant-café De Kooi in Bunschoten is het eerste horecabedrijf dat aan de slag gaat met de biertanks van Ntray. In januari sloot Koninklijke Horeca Nederland een overeenkomst met het bedrijf, bedoeld om het monopolie van de grote brouwers te doorbreken. Ondernemers kunnen deze tanks bestellen en vullen met een bier naar keuze.

Het is een primeur voor restaurant-café De Kooi in Bunschoten. De eigenaar van het horecabedrijf is de eerste die biertankinstallaties heeft aangeschaft die het resultaat zijn van de samenwerking tussen Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Ntray, onderdeel van de wereldwijde leverancier van tankopslag Mueller.

Onafhankelijk

De Kooi heeft drie biertankinstallaties van 500 liter, koelsystemen voor onder de bar, tapbladen en tapzuilen gekocht. ‘Daarmee is de ondernemer onafhankelijk en heeft hij meer grip op zijn exploitatiekosten’, aldus KHN in een persbericht.

Grolsch

Bij het horecabedrijf liggen de biertanks onder een glazen vloer, zodat gasten bij de bar zicht hebben op het biertje vanaf de tank tot in het glas. Grolsch levert het bier voor de tanks. Het eerste biertje uit de nieuwe tank werd getapt door algemeen directeur Lodewijk van der Grinten van KHN en ceo Wytsze Tjepkema van Mueller.

Brouwer

De overeenkomst tussen de beide partijen werd in januari ondertekend tijdens de Horecava in Amsterdam RAI. Volgens de brancheorganisatie biedt het ‘ondernemers de mogelijkheid om zelf biertanks te huren op kopen en kan daarmee de afhankelijkheid van de brouwer worden verkleind.’

Bron: MissetHoreca

horecabier nieuwsbrief

Onze bierbrief ontvangen?

*Bij het versturen van dit formulier ga je akkoord met onze Privacy Policy

Group 5
Bier in je mailbox!

Onze bierbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte en maak kans op een 20 liter fust Horecabier!

Fill 1
whatsAppIcon