Biertje weer duurder

bier proosten horecabier

Voor een biertje in de kroeg moet de liefhebber alsmaar dieper in de buidel tasten. Gemiddeld kostte een fluitje in het café vorig jaar 2,09 euro en dat was acht cent meer dan in 2011. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers over consumentenprijzen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

80 cent

In 2000 betaalde de bierdrinker nog 1,28 euro voor een fluitje. In twaalf jaar tijd kwam daar dus 80 cent bij, een stijging van 63 procent.

De bierprijs in de horeca is al jarenlang hard aan het stijgen. Accijns- en btw-verhogingen zorgen er, samen met de gestegen kosten van grondstoffen en energie, voor dat grote bierbrouwers hun prijzen

blijven verhogen. In april gooiden een aantal grote bierbrouwers nog een paar procenten bovenop de leverprijs. Deze worden uiteindelijk ook doorberekend aan de bierdrinker aan de bar.

Prijzenoorlog

Door de prijzenoorlog tussen supermarkten werd het bier in de winkel ondertussen alleen maar goedkoper. De afgelopen drie jaar ging de prijs daadwerkelijk omlaag. Een liter bier in de supermarkt kostte in 2012 nog maar 1,33 euro. In 2000 was dat nog 1,17 euro maar afgezet tegen een inflatie van bijna 30 procent werd het bier bij de grootgrutter in die periode ook feitelijk goedkoper.

 

Bron: Spits Nieuws

horecabier nieuwsbrief

Onze bierbrief ontvangen?

*Bij het versturen van dit formulier ga je akkoord met onze Privacy Policy

Group 5
Bier in je mailbox!

Onze bierbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte en maak kans op een 20 liter fust Horecabier!

Fill 1
whatsAppIcon