“Ons Beuntjesbier heeft het A-merk dat we tapten er volledig uit geconcurreerd”

Jasper van Leeuwen, eigenaar van Café de Beuntjes

Beuntjes eigen merk bier

Beuntjesbier van restaurant-café De Beuntjes uit Utrecht

Een gezellig café waar iedereen welkom is. Laagdrempelig, met lekker eten en vooral: goed, betaalbaar bier. Samen met zijn goede vriend Bas maakte Jasper van Leeuwen deze droom waar. Afgelopen september openden de twee hun restaurant-café De Beuntjes aan de Biltstraat in Utrecht. Jasper: “Utrecht is erg gezellig maar hartstikke duur, je betaalt zo drie euro voor een biertje. Dat kan anders, bedachten wij.” De twee togen naar de Horecava met een missie: goed bier voor een goede prijs. “We ontmoetten verschillende aanbieders van voordelig bier, maar toen we Horecabier proefden, wisten we: dit is het! Horecabier smaakt écht goed, het doet niets af aan de A-merkbieren. De mogelijkheid je eigen biermerk op de markt te brengen maakt het nog mooier, maar ook zonder die service waren we voor Horecabier gegaan. Dit was beslist het lekkerste biertje van de Horecava.”

A-merk weg geconcurreerd

Omdat de twee toch een beetje huiverig waren om alleen hun Beuntjesbier te tappen, bieden ze ook een bekend A-merk aan. “Maar het mooie is dat al onze gasten alleen maar Beuntjesbier kiezen, op een enkele uitzondering na dan. Beuntjesbier heeft het A-merk er volledig uit geconcurreerd!”

De naam ontstond tijdens de verbouwing. “Het moest goedkoop, we hadden geen startkapitaal en moesten alles op eigen kracht doen. Het is gelukt: behalve de elektriciteit en het schilderwerk hebben we ons restaurant-café zelf opgebouwd. Terwijl we twee beunhazen zijn! Zo kwamen we op de naam. Die klopt dus helemaal en past bij ons. En ook bij ons bier.”

Beuntjes Taplenzen

‘Dit is echt goed bier!’

Op de tap zit Beuntjespilsner, daarnaast serveren ze twee speciaalbiertjes. “Momenteel Blond en Tripel. Gasten zeggen weleens een beetje verbaasd: ‘dit is echt goed bier!’ Door de lage prijs verwachten ze er niet te veel van. Maar ze zijn bijna allemaal aangenaam verrast, met name het blonde bier doet het heel goed. We zijn erg blij met ons Beuntjesbier!”

Beuntjes glas

Goed concept kan niet zonder goed bier

De vrienden dromen van een Beuntjes-filiaal in elke studentenstad. “In Rotterdam of Amsterdam betaal je zo € 3,50 voor een biertje. Ons concept kun je in iedere grote stad plakken. Bier is zo’n bizar groot onderdeel van ons concept, zonder Horecabier en de mogelijkheid je eigen biermerk te ontwikkelen, was dat van ons écht veel minder geweest. Nu ziet het er allemaal mooi uit, het past bij ons, het klopt. Dat maakt het makkelijker de tent vol te krijgen. We zeggen tegen studentenverenigingen: kom proeven! En dan heb je ze binnen.”

Geïnteresseerd in een biermerk voor uw onderneming?
“Wij ontwikkelen graag nieuwe dingen in onze restaurants. Ons eigen Lotus Bier past hier perfect bij”

Michel Meijer, eigenaar van BistrOp3

“Gasten die nieuwsgierig zijn naar het verhaal, tegenwoordig verkopen wij regelmatig glaswerk en krijgen we vaak de vraag of het bier ook op fles verkrijgbaar is”

Hans, eigenaar van Veerhuis Concordia

Toon alle referenten
whatsAppIcon