“Naast het grote prijsverschil is de kwaliteit van Horecabier uitstekend en de gasten van cafe Brutus vinden het prachtig om iets unieks voorgeschoteld te krijgen.”

Eigenaar Dick, van café Brutus, doet zijn verhaal

cafe brutus horecabier eigen merk

Cafe Brutus

In het hartje van Amersfoort zit, sinds 1983, het gezellige en sfeervolle cafe Brutus.
De naam van het café is afgeleid van de stripfiguur uit de bekende Pop-eye strip, en dit zie je duidelijk terug in de uitstraling van het biermerk en de zaak.
Eigenaar Dick heeft in samenwerking met Horecabier recent zijn eigen biermerk opgezet en vertelde ons graag zijn verhaal.

Ik zag mijn marge elk jaar kleiner worden

Via Drankenhandel Nectar, één van onze partners die de regio Utrecht levert, kwam Dick terecht bij Horecabier en het concept van het eigen biermerk.
Wij vroegen Dick waarom hij heeft gekozen voor de overstap naar Horecabier. ‘’Omdat ik de prijs van de ‘grote brouwerijen’ veel te hoog vind en een beetje klaar was met hun regelmatige prijsverhogingen. Ik wil niet meer dan twee euro vragen voor een biertje en ik zag mijn marge elk jaar kleiner worden. Naast het grote prijsverschil is de kwaliteit van Horecabier uitstekend en de gasten vinden het prachtig om iets unieks voorgeschoteld te krijgen.’’ Geeft hij aan.

Ik had na ongeveer 3 weken mijn eigen biertje op de tap

Ten slotte wilde wij graag van Dick weten hoe hij de overstap naar Horecabier ervaarde en wat hij van de huidige samenwerking vind. ‘’Ik zat voor de overstap niet vast aan een brouwerij, de overstap was voor mij dus makkelijk. De samenwerking met Horecabier en de groothandel gaat perfect! De groothandel komt afspraken netjes na en de begeleiding vanuit Horecabier was zeer goed en snel, ik had na ongeveer drie weken mijn eigen biertje op de tap en ben ontzettend blij met het eindresultaat.’’

Wil jij ook je eigen biermerk op de tap?

“Gasten die nieuwsgierig zijn naar het verhaal, tegenwoordig verkopen wij regelmatig glaswerk en krijgen we vaak de vraag of het bier ook op fles verkrijgbaar is”

Hans, eigenaar van Veerhuis Concordia

‘’Dan investeer ik liever in mijn eigen merk Strooplikker Bier wat ook echt van mij is’’

Peter, eigenaar van Café Hiernaast

Toon alle referenten
whatsAppIcon