Europese brouwers bereiden klacht tegen Franse accijnsverhoging voor

bierbrouwerij ketels horecabier

Door Bart Koster Van DOW JONES NIEUWSDIENST AMSTERDAM (Dow Jones)–

De Europese bierbrouwersorganisatie The Brewers of Europe bereidt een klacht voor tegen de
op 1 januari ingevoerde accijnsverhoging op bier in Frankrijk. Het is de bedoeling dat deze klacht nog voor 1 augustus bij de Europese Commissie wordt ingediend, zegt een woordvoerder van de in Brussel gevestigde brancheorganisatie.

De Franse regering voerde op 1 januari een accijnsverhoging van 160% op bier in, terwijl de accijnzen op wijn ongemoeid werden gelaten. Inmiddels heeft de Belgische brouwersassociatie Belgische Brouwers een eigen klacht in voorbereiding, kondigde de organisatie deze week aan. De Nederlandse zusterorganisatie Vereniging Nederlandse Brouwers, waarbij ook de Nederlandse dochterbedrijven van Heineken nv (HEIA.AE) en Anheuser-Busch InBev nv (ABI.BT) zijn aangesloten, sluit zich bij de klacht van The Brewers of Europe aan, zegt directeur Cees-Jan Adema van deze organisatie.

In BelgiĆ« is de bieromzet in Frankrijk goed voor zo’n 30%-35% van de totale bierexport. In Nederland was dat in 2012 5,3%, ofwel 785.102 hectoliter op een totale exportomzet van 14.727.423 hectoliter. De export van Nederlands bier naar Frankrijk is in 2012 met 5,1% gestegen.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com (END) Dow Jones Newswires June 12, 2013 09:56 ET (13:56 GMT) Copyright (c) 2013 Dow Jones & Company, Inc.

bron rtlz nieuws

horecabier nieuwsbrief

Onze bierbrief ontvangen?

*Bij het versturen van dit formulier ga je akkoord met onze Privacy Policy

Group 5
Bier in je mailbox!

Onze bierbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte en maak kans op een 20 liter fust Horecabier!

Fill 1
whatsAppIcon